Campania, intitulată "Cu astfel de duşmani avem nevoie de prieteni", promovează circa 60 de posturi pentru cei care vor avea de îndeplinit misiuni în exterior dar şi pentru cei care vor lucra în structurile din Israel.

"Dacă eşti valoros, inteligent şi descurcăreţ, vei putea să-ţi îndeplineşti visul unei misiuni naţionale şi personale", se menţionează în anunţul Mossad-ului, care caută persoane cu abilităţi de lider şi care au "capacitatea de a convinge şi seduce oamenii", după cum scrie cotidianul israelian.

Acestă publicaţie subliniază că pentru cei care sunt "creativi, cărora le plac riscurile, aspiră la aventuri periculoase în exterior şi nu au probleme cu un stil de viaţă dinamic şi fără rutină" oferta serviciilor secrete este "o oportunitate pentru reorientarea profesională".
Profilul celor care pot lucra pentru spionajul israelian este foarte variat, punându-se accentul pe experienţa în unităţile serviciilor secrete militare şi pe stăpânirea mai multor limbi străine, mai ales araba şi farsi. Dar există posturi şi pentru profesorii de limbi străine, experţi în tehnologie, chimişti, designeri, avocaţi sau psihologi.

Această campanie de recrutare de agenţi începe la câteva luni după izbucnirea scandalul "Prizonierului X", un australian în vârstă de 34 de ani presupus spion al Mossad-ului, dar care ar fi trădat acest serviciu, motiv pentru care a fost încarcerat într-o închisoare din Israel, unde s-a sinucis la sfârşitul anului 2010.
Sursa: Agerpres