Potrivit sursei menţionate, Moscova are în vedere instalarea de rachete tactice Iskander în Belarus şi în regiunea rusă Krasnodar, scrie Agerpres.
Rusia a mai ameninţat cu instalarea de rachete Iskander în enclava Kaliningrad aflată pe malul Mării Baltice pe vremea când administraţia americană condusă de George W Bush şi-a anunţat în anul 2008 intenţia de a amplasa rachete interceptoare Patriot în Polonia. Un an mai târziu, noua administraţie Obama a decis să nu dea curs acestui demers, Moscova renunţând la rândul său să-şi pună în practică ameninţările.

Rusia consideră că sistemul american de apărare antirachetă, care va fi instalat complet în Europa până în anul 2020, constituie o ameninţare pentru armele sale nucleare strategice. ‘Vom reuşi în acest fel să contracarăm ameninţările la adresa forţelor strategice ruse în cazul în care elemente ale scutului american anti-rachetă vor fi amplasate în apropierea frontierelor noastre’, a declarat diplomatul rus a cărui identitate nu a fost dezvăluită. Moscova a avertizat Washingtonul că riscă "o nouă cursă a înarmărilor", dacă temerile sale nu vor fi luate în considerare.