Turiștii s-au adunat în Laponia să îl vadă pe Moș Crăciun cum se pregătește să plece în jurul lumii, pentru a aduce cadouri și bucurie în Ajunul Crăciunului.

Atelierul Moșului

În Rovaniemi, capitala Laponiei, oamenii au cântat constant până când simbolul cu barbă albă al Crăciunului s-a urcat în sanie.

În Rovaniemi, casa oficială a Moșului, oamenii trimit zilnic mii de scrisori (numărul cel mai mare fiind de aproximativ 32.000) și alte câteva mii de vizitatori de pe tot globul.

Mesajul Moșului

În Ajunul Crăciunului, Moșul vizitează casa fiecărui copil pentru a aduce cadouri

„A venit timpul să fie răsfăţaţi copiii din întreaga lume!”, a declarat el într-un mesaj în engleză şi finlandeză, după care a cerut „să nu uităm persoanele singure din jurul nostru”.

Echipa de neînlocuit a Moșului

Deși toată lumea îl cunoaște pe Rudolf, Moșul are o întreagă echipă de reni care îl ajută să împartă, într-o singură noapte, cadourile tuturor copiilor.

Rudolf – renul cu nasul roşu, conducătorul celorlalţi, în care Moşul are deplină încredere şi cu care se mai şi sfătuieşte, este Rudolf, singurul ren din lume cu nasul roşu şi luminos. Se spune că atunci când Rudolf era pui, nasul său a fost atins de Magia Crăciunului şi de atunci este strălucitor. Această nemaiîntâlnită caracteristică la un ren poate avea nenumărate beneficii. Cea mai importantă este ghidarea saniei lui Moş Crăciun.

Comet – cel mai viteaz ren. Se spune că în prima seară în care a condus sania lui Moş Crăciun, Comet a evitat un accident teribil: văzând o cometă care se apropia de Pământ, a lovit-o cu coarnele şi i-a schimbat orbita. Comet este cel care poate vedea stele chiar şi pe timpul zilei.

Cupid – romanticul dintre renii lui Moș Crăciun. Deşi are o slujbă foarte serioasă şi este foarte ocupat, îşi găseşte timp să se ocupe şi de poveştile romantice ale renilor. Îi place la nebunie să îi facă pe renii din întreaga lume să se îndrăgostească şi să-şi găsească perechea.

Vixen – cea mai graţioasă. Vixen este cea mai graţioasă dintre renii lui Moș Crăciun. Ea a fost salvată la un moment dat de Cupid. Tot atunci s-a îndrăgostit de el. Este recunoscută pentru frumuseţea şi stilul elegant de a zbura.

Dancer şi Prancer – cei mai talentaţi reni Dancer şi Prancer sunt gemeni. Nu identici, dar seamănă foarte bine. Amândoi sunt foarte talentaţi, dansează, cântă şi spun bancuri. Sunt cunoscuţi pentru apariţiile lor spectaculoase la serbările de Crăciun din casa Moşului.

Blitzen – renul electric Acest ren a fost lovit de mai multe ori de fulger şi aşa şi-a căpătat numele şi este chiar încărcat cu energie electrică. Astfel, el este şi busola moşului atunci când trebuie să găsească drumul pe furtună sau ninsoare aprigă.

Dasher – renul sofisticat Dasher, cel celebru, şi-a abandonat cariera în show-bizz pentru a-l ajuta pe Moş Crăciun. Este cel mai bun ren zburător. Este şi cel mai îngrijit ren din turma lui Moş Crăciun.

Donder – cel mai conştiincios ren Donder este prima fată-ren care a absolvit academia de trăgători de sanie şi se ocupă de antrenamentul întregii echipe de reni. Este şi cea mai disciplinată.

În săptămâna Crăciunului din 1949, un anumit cântec care este foarte iubit până și în ziua de azi a ajuns pe locul 1 în topurile americane. Este vorba despre „Rudolph The Red Nosed Reindeer”, cântat de către Gene Autry.

De unde provine costumul Moșului

Cel care a creat aspectul modern al Moșului este Thomas Nast. El este primul care l-a înfățișat pe Moș Crăciun într-un costum roșu. Singura diferență era că această versiune îl înfățișa pe Moș Crăciun mult mai mic de statură. Aspectul acestuia se schimba destul de des până la apariția celebrei reclame a companiei Coca-Cola.

Chiar Coca-Cola a recunoscut că modelul lor a fost inspirat din reprezentarea făcută de către Thomas Nast.

Acesta este un model al Moșului din anul 1881, făcut de către Thomas Nast.