Pe piata romaneasca de monitoare, Horizon (marca a Asesoft Distribution) ocupa primul loc, cu o cota de piata de 14,5%, la nivelul trimestrului al doilea al anului 2008. “Este cel mai bun rezultat al marcii noastre de sase ani, de cand a fost lansata, cu atat mai important cu cat piata de monitoare este una foarte competitiva in Romania”, a declarat Iulian Stanciu, director general Asesoft Distribution.

Razvan Ziemba, director executiv al companiei afirma ca “estimarea noastra este ca piata de monitoare PC va fi in 2008 de aproximativ 800.000 unitati, iar tinta noastra este ca Horizon sa reprezinte cel putin 10% din preferintele utilizatorilor, obiectiv declarat inca de la finele anului trecut. Trimestrul al doilea a fost un moment bun pentru noi, cu o crestere de 44% fata de trimestrul anterior si 5% fata de anul 2007. 

Asesoft Distribution mai distribuie pe segmentul monitoarelor pentru PC produse marca LG şi Samsung, alături de marca proprie Horizon.

In prima jumatate a lui 2008 a crescut interesul pentru diagonalele de peste 20 inci de pana la 10 ori in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. Segmentul dominant in alegerile utilizatorilor ramane diagonala de 17 inci care acopera 48% din cerere, in timp ce pe diagonala de 19 inci exista o pondere de 32%. Tendinta generala este mutarea catre formatul extraplat (wide sau 16:9).