O nouă veste bună pentru iubitorii tenisului din România. Monica Niculescu are şansa de a câştiga cel de-al 10-lea titlu la dublu din cariera sa.

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko, partenere în finala de dublu de la Doha

Jucătoarea româncă în vârstă de 33 de ani, locul 57 în clasamentul WTA de dublu, va juca finala probei de dublu din cadrul turneului de tenis de la Doha, dotat cu premii totale de 565.530 dolari.

Partenera Monicăi Niculescu este Jelena Ostapenko (23 de ani) din Letonia, locul 21 în clasamentul de dublu. Ostapenko este o mai veche cunoştinţă a Simonei Halep, românca pierzând surprinzător în faţa tinerei jucătoare letone finala de Grand Slam de la Roland Garros din 2017.

Joi, 4 martie, perechea Niculescu/Ostapenko a trecut la Doha de cuplul ceh Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cu scorul de 2-6, 6-3, 10-8, într-un meci care a durat o oră şi 18 minute.

Jelena Ostapenko

Niculescu şi Ostapenko au trecut de principalele favorite de la Doha

Krejcikova şi Siniakova, duble campioane de Mare Şlem, după titlurile obţinute împreună în 2018, la Roland Garros şi Wimbledon, au jucat finala anul acesta la Australian Open, iar Krejcikova a obţinut titlul la dublu mixt la Melbourne, alături de americanul Rajeev Ram. Ele erau considerate principalele favorite la Doha.

Începutul semifinalei a fost unul echilibrat, dar favoritele au reuşit să câştige patru ghemuri consecutive de la 2-2 şi şi-au adjudecat primul set cu 6-2. Actul secund a fost echilibrat până la 3-3, după care Niculescu şi Ostapenko au reuşit să joace mei bine şi să profite de erorile adversarelor, câştigând cu 6-3.

Echilibrul a fost nota dominantă şi în super tiebreak, în care s-a mers cap la cap până la final, dar de la 4-4 nu a mai funcţionat serviciul de nicio parte, cu excepţia ultimului punct, care a făcut diferenţa (10-8).

Două jucătoare din SUA şi Olanda le vor fi adversare în marea finală

În finală, Niculescu şi Ostapenko le vor înfrunta pe favoritele numărul doi, Nicole Melichar (SUA) şi Demi Schuurs (Olanda), care au trecut în penultimul act de perechea Andreja Klepac (Slovenia)/Sania Mirza (India), cu 7-5, 2-6, 10-5.

Monica Niculescu şi Jelena Ostapenko şi-au asigurat un cec de 17.750 dolari şi 305 puncte WTA la dublu.

Monica a cucerit până acum 9 titluri WTA la dublu şi a jucat alte 17 finale. Jelena Ostapenko are 3 titluri şi 3 finale în proba de dublu.