Cutremur în lumea sportului. Simona Halep se retrage. Decizie de ultimă oră luată de sportivă

Simona Halep a luat o decizie majoră chiar înainte de turneul de la Dubai. Sportiva Româncă a decis să se retragă din cadrul turneului care urmează să aibă loc săptămâna viitoare.

Mai exact, potrivit prosport.ro, Simona Halep (3 WTA) a decis să nu participe la turneul de la Dubai, din perioada 7 – 13 martie 2021. De menționat este faptul că, nu este pentru prima oară când Halep ia o astfel de decizie.

Eleva lui Darren Cahill s0a mai retras și de la un alt turneu. Este vorba despre competiția WTA 500 care se desfășoară în această săptămână la Doha (Qatar).

Totuși, potrivit sursei citate, concursul de la Dubai era mult mai important decât cel de la Doha, iar vestea retragerii Simonei i-a luat prin surprindere pe fanii săi. Trebuie menționat faptul că, sportiva româncă a câștigat turneul de la Dubai anul trecut, după 3-6, 6-3, 7-6(5) în finala cu Elena Rybakina (Kazahstan).

Decizie majoră luată de Simona Halep

După decizia luată de Simona Halep, de la concursul de categorie WTA 1000 vor lipsi cele mai importante jucătoare din circuit. Este vorba despre Ashleigh Barty (Australia, 1 WTA), Naomi Osaka (Japonia, 2 WTA), Simona Halep (România, 3 WTA), dar și Serena Williams (SUA, 7 WTA).

Turneul de la Dubai este denumit oficial „Dubai Duty Free Tennis Championships” și este dotat cu premii în valoare totală de 1,84 milioane de dolari la ediția din acest an.

Pe lângă acest lucru, Simona Halep este o imagine foarte cunoscută în Emiratele Arabe Unite. Ea este ambasadoarea companiei Dubai Duty Free, care sponsorizează turneul WTA din capitala Emiratelor Arabe Unite. Totodată, firma Dubai Duty Free se ocupă de gestionarea magazinelor duty-free din Dubai.

Deși este ambasadoare a companiei și ar fi putut să câștige meciul, sportiva a decis să lipsească la ediția din 2021. În prezet, Halep este așteptată acum la Miami Open, turneu WTA 1000 programat în perioada 23 martie – 3 aprilie, însă rămâne de văzut dacă Simona va merge în SUA sau va lua o altă decizie.

Sursa foto: Inquam Photos, Virgil Simonescu