Inițial, programul a devenit activ în 30 de benzinării, extins în mai multe etape. Începând cu luna octombrie, s-au alăturat programului 10 noi stații, în orașele Alba Iulia, Baia Mare, Gheorgheni (2), Iași, Pitești, Râmnicu Vâlcea (2), Sibiu și Târgoviște. Astfel, numărul total al benzinăriilor participante la program a ajuns la 60.

Potrivit datelor companiei, MOL România își pune la dispoziție capacităţile logistice şi serviciile angajaților în folosul comunităţii, fără ca acest proiect să genereze vreun câştig material. Compania Biofilter România asigură recipienţii pentru colectare şi transportul până la o facilitate logistică, unde uleiul uzat este depozitat şi purificat, iar ulterior va fi reciclat, ceea ce reduce poluarea mediului.

Colectarea uleiului alimentar uzat este reglementată  doar în cazul restaurantelor, iar consumul anual de ulei al populației din România este estimat la circa 260.000 de tone. Deversarea uleiului uzat în mod necontrolat poate polua masiv apele, întrucât o singură picătură de ulei poate degrada pînă la 1.000 de litri de apă. Acest deșeu este deosebit de nociv pentru mediu, întrucât este o substanță greu degradabilă.