Guran consideră că alocaţiile trebuiau dublate oricum, fiind şi aşa foarte mici, potrivit unei analize publicate pe biziday.ro. El atrage atenţia că, în România, trăiesc două milioane de alcoolici. Coincidenţă sau nu, tot aproape de două milioane este şi numărul celor care trăiesc în sărăcie lucie.

„Sigur că e speculativ, nu se poate face o corelaţie directă între faptul că acum zece ani cei care munceau primeau bani de la stat printr-un impozit mai mic pe muncă dacă aveau copii, şi faptul că în ultimii zece ani cantitatea de alcool consumat pe cap de locuitor în România s-a dublat”, a scris Guran.

Totodată, prezentatorul consideră că statul nu ar trebui să îi încurajeze pe toţi cetăţenii să facă copii.

Pentru că un copil chinuit reprezintă o realitate mai tristă şi mai concretă decât scăderea sporului natural sau decât îmbătrânirea populaţiei. Acelea sunt statistici, cifre, poate importante, căci pot determina decizii, dar cât face o statistică, un grafic pe care eu ţi-l desenez la televizor, lângă o poză cu un copil murdar şi slab pentru că n-a mâncat săptămâna asta decât un corn pe zi, la şcoală, şi nişte corcoduşe furate?”, a scris acesta.

Şi Cristian Pantazi face o analiză pe hotnews.ro, în care vorbeşte despre impactul bugetar al creşterii alocaţiei pentru copii.

Într-o țară săracă, orice majorare a unui ajutor social este o mină de aur pentru politicienii care caută disperați să puncteze electoral. Dublarea alocației pentru creșterea copilului a avut un asemenea potențial electoral încât Victor Ponta nu a ezitat să spună că susține așa ceva, chiar dacă proiectul aparține PNL, dușmanul politic de moarte al PSD. Citește aici tot editorialul!