ExxonMobil a anunţat că Mobil 1, lider pe piaţa mondială a lubrifianţilor sintetici, a fost ales ca ulei de motor de fabrică şi service pentru toate modelele noului Porsche Panamera 2010.

Programat pentru lansare în toamna anului 2009, noul Panamera în patru uşi reprezintă primul model Gran Tursimo de lux de la Porsche.

Panamera va fi disponibil în forma Porsche Panamera Turbo, cu un motor Porsche turbocharged de 4,8 litri, cu injecţie directă de benzină (DFI) bazată pe o tehnologie avansată, având peste 500 de cai putere.

Mai mult decat atât, toate modelele Panamera se vor număra printre primele autovehicule Porsche echipate cu funcţia pornire/oprire automată motor, ceea ce duce la o economie de carburant, permiţând motorului să se oprească şi să minimizeze consumul neîntemeiat în condiţiile obişnuite de trafic de zi cu zi, cum ar fi oprirea într-o intersecţie sau în trafic.

„Ca lider de piaţă în domeniul uleiurilor de motor sintetice, Mobil 1 a jucat timp de peste un deceniu un rol semnificativ în atingerea de către Porsche a unor noi pietre de hotar în tehnologia şi performanţa motoarelor auto” a spus Lawrance Kearns, Global Automotive Marketing Manager, ExxonMobil Lubricants & Petroleum Specialties Company. „Aşteptăm cu nerăbdare lansarea noului Panamera, asistând Porsche în atingerea unei noi pietre de hotar în desăvârşirea performanţei”, a completat dl Kearns.

Porsche Panamera Turbo 2010 va fi disponibil mai întâi pe piaţa din Europa, începând cu luna septembrie, urmând apoi extinderea spre alte pieţe, precum cea din Statele Unite ale Americii, începând cu luna octombrie. Pe lângă Panamera Turbo, celelalte modele din clasa Panamera sunt Panamera 4S şi Panamera S.

Fiind ales de cei mai mulţi fabricanţi de echipamente originale, Mobil 1 este în prezent liderul pe piaţa mondială a uleiurilor de motor sintetice. Mai multe informatii despre Mobil 1 şi alte produse ExxonMobil puteţi găsi pe www.mobil1.com.ro

ExxonMobil, Mobil şi Mobil 1 sunt mărci înregistrate ale corporatiei ExxonMobil şi filialelor acesteia.