Camera de Comerț și Industrie a României a anunțat că dorește să vină în sprijinul companiilor românești interesate de derularea unor afaceri în Georgia, prin organizarea Forumului de afaceri și a unor întâlniri de lucru cu parteneri din Georgia, în domeniile de interes pentru cele companiile din cele două state.

Pot exista oportunități de business în sectorul IT, cel hidro-energetic, agricultură şi industria agro-alimentară, construcţii şi infrastructură, transporturile maritime de marfă și persoane precum și turism.

Trebuie subliniat faptul că participanții la această misiune vor beneficia de zbor direct București – Tbilisi, cazare la hotel de 4* cu mic dejun inclus și posibilitatea de a vizita orașul Tbilisi și orașul Mtskheta, la care se adaugă și întâlnirile de afaceri.

Prețul unui astfel de pachet este de 850 euro (fără TVA), se arată într-un comunicat CCIR.

Înscrierea se face prin completarea Formularului care se poate găsi pe site-ul CCIR.

Georgia este principalul partener comercial al României din Caucazul de Sud, schimburile comerciale dintre cele două ţări situându-se pe un curs ascendent începând cu anul 2010 şi ajungând în 2013 la un nivel de 420 milioane de dolari. 

După aderarea României la UE, în 2007, Georgia a devenit un stat prioritar pentru acordarea de asistenţă pentru dezvoltare. 

La 3 iulie 2014, Senatului României, în cadrul unei sesiuni extraordinare, a aprobat cu unanimitate Legea de ratificare a Acordului de Asociere Uniunea Europeană – Georgia, ţara noastră fiind primul stat membru UE care a ratificat acordul respectiv urmare semnării la 27 iunie 2014 de către prim-ministrul Georgiei a Acordului de Asociere, inclusiv a Acordului Aprofundat şi Cuprinzător de Liber Schimb, cu Uniunea Europeană.