Câteva mii de persoane s-au mobilizat în această seară și în Franța, în mai multe orașe, pentru a protesta împotriva rasismului.

La Paris se desfăşoară în acest moment două manifestații: una în zona Turnului Eiffel, iar alta în apropierea Ambasadei Statelor Unite, la ambele participă câteva mii de persoane. Poliția nu a dat autorizație pentru niciuna dintre ele, date fiind restricțiile încă în vigoare. Din cauza circulației virusului, adunările mai mari de 10 persoane în spațiul public sunt interzise.

Până în acest moment, cei prezenți au protestat pașnic și chiar au arătat că încearcă să păstreze distanța fizică. Câteva tentative de a provoca dezordine au fost imediat stopate de organizatori, care controlează situația și îndeamnă permanent la calm. În urmă cu câteva minute s-a păstrat un moment de reculegere în memoria lui George Floyd. Manifestanții le-au cerut polițiștilor și jandarmilor care asigură ordinea să li se alăture și să denunțe rasismul și discriminările de orice fel. Astfel de proteste au avut loc și în alte orașe franceze, o mobilizare importantă fiind la Lyon, unde peste 6.000 de persoane au defilat după amiază pe străzile orașului, anunță Radio România Actualități.