Marcel Ciolacu, mesaj pentru Mircea Geoană

Marcel Ciolacu a spus ce părere are despre faptul că Mircea Geoană se află pe primul loc în anumite sondaje privind alegerile prezidențiale.

„Vă invit la PSD, am biroul plin (de sondaje, n.red.). Nu vreau nici să jignesc pe cel din sondaj, nici pe cel care a făcut sondajul, nici să-l comentez in vreun fel, am și eu sondaje cum are și PNL sondaje”, a afirmat acesta.

Întrebat pe ce loc se află secretarul general adjunct al NATO în sondajele PSD, șeful Executivului a răspuns:

 „O să vă anunț când o să simt nevoia”.

Marcel Ciolacu a spus că Mircea Geoană „a plecat din PSD, și-a făcut alt partid”. Premierul a făcut referire la partidul PSRo, înființat de Geoană în 2011, după excluderea din PSD.

Premierul României a spus că dacă Mircea Geoană vrea susținerea social-democraților pentru alegerile prezidențiale, atunci „să ne caute”.

„Eu sunt ori la Palatul Victoria, ori la Kiseleff și am același număr de telefon”, a spus acesta.

Cât despre un posibil candidat comun al PSD și PNL la prezidențiale, Marcel Ciolacu a spus:

„Nu exclud nimic. Acum ce vreți, un breaking news că Ciolacu vrea candidat comun cu PNL la prezidențiale? Nu am discutat”.

Mircea Geoană ia în considerare posibilitatea unei noi candidaturi la alegerile prezidențiale din acest an. În 2009 a pierdut în turul doi în fața lui Traian Băsescu. Aceasta este o opțiune viabilă doar în cazul în care nu va continua activitatea în cadrul NATO.

mircea geoană
Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO / SURSA FOTO: Facebook, Mircea Geoană

Premierul s-a arătat iritat de întrebările privind candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei

De asemenea, valul de întrebări privind candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei l-a iritat pe liderul PSD. Acesta i-a replicat unui jurnalist, menționând că va răspunde chiar și la întrebări primite prin SMS.

„Înțeleg și înrebările impuse prin mesaje. Nu am o problemă. Sunt în politică”, a spus el.

Șeful Executivului a spus că nu o susține pe Gabriela Firea mai mult decât pe alți candidați.

„Eu am avut cu toate județele, cu toți președinții de județe întâlnire și am întrebat cine candidează la Consiliul Județean, cine candidează la Municipii. Când am vorbit despre București, despre fiecare sector în parte și pe urmă de primarul general, doamna Gabriela Firea și-a asumat candidatura pe București.

Nimeni altcineva nu și-a asumat. Eu sunt președintele partidului, eu susțin toate candidaturile din țară, în egală măsură. Nu o susțin pe doamna Firea mai mult decât îl susțin pe Toma Constantin de la Buzău”, a explicat acesta.

Gabriela Firea
Gabriela Firea, fostul primar al Capitalei / SURSĂ FOTO: Facebook, Gabriela Firea

Gabriela Firea spune că este în topul preferințelor bucureștenilor

Gabriela Firea a detaliat că în discuțiile recente s-a discutat despre alegerile europarlamentare din acest an și despre organizarea alegerilor în general, dată fiind incertitudinea cu privire la cumularea acestora. A fost subliniată importanța pregătirii pentru ambele scenarii.

S-a convenit că discuțiile privind candidații pentru sectoarele din București și pentru Primăria Municipiului București vor avea loc în săptămâna următoare.

Gabriela Firea și-a exprimat deschiderea pentru a participa la alegerile preliminare din București, subliniind necesitatea stabilirii unui termen limită pentru depunerea candidaturilor și evaluarea potențialilor candidați. Mai multe puteți afla aici.