Mircea Badea a răbufnit! Mă mir că s-a luat cineva de ei. Asta este concluzia

Mircea Badea a răbufnit complet. Realizatorul emisiunii În Gura Presei, a reacţionat după cazul poliţiştilor acuzaţi de tortură. Mai exact, acesta susțien că el a avut noroc că nu a păţit ceva similar, pentru că şi el atrăgea atenţia că agenţii nu poartă mască.

Totodată, el a amintit că la acel moment la contactat și pe Raed Arafat pentru a cere lămuriri, însă șeful DSU a spus că situația se petrece în aer liber. Realizatorul tv a mai fost și ironic susținând că ”polițiștii ne apără în pandemie”, dând ca și exemplu jandarmii care au intrat forțat la o adresă greșită.

Mircea Badea a mai adăugat că nu va fi nici prima și nici ultima oară când se va întâmpla așa ceva.

“Cred că şi eu am avut noroc, să ştiţi, pentru că am atras atenţia public astă-vară, deci înainte de septembrie, asupra faptului că poliţiştii nu poartă mască. Am considerat că nu e în regulă deloc să nu poarte mască. La vremea respectivă, inclusiv dr. Arafat, pe care l-am contactat, a zis da, bun, dar sunt totuşi în aer liber. Ţineţi minte că am tot vorbit despre asta, despre faptul că poliţiştii nu purtau atunci mască. Şi nu era în regulă, că veneau lângă geamul maşinii. Între timp, toată lumea trebuie să poarte mască pe stradă, s-a rezolvat cazul.

Din ce văd eu, oamenii legii erau la filtru, ca să am un limbaj prompterist. Erau pe Şerban Vodă. Întâmplarea face că eu trec des pe Şerban Vodă şi trec pe la filtrul ăla nonstop. E un mare filtru. Altfel, nimeni nu se ocupă de o treabă mai mult decât clară. Pe Şerban Vodă s-au pus nişte stâlpişori care încurcă traficul, dar nu se ocupă nimeni de asta.

Dar hei, poliţiştii ne apără de pandemie. Am văzut şi cazul cu jandarmii care au intrat în forţă la adresa greşită. Nu e nici prima, nici ultima oară, se vor mai întâmpla”, a spus Mircea Badea la Antena 3.

Concluzia lui Mircea Badea

Realizatorul Tv a mai vorbit și despre cazul de la Onești și susține că a fost martor și la alte cazuri similare de acest tip. El a mai adăugat că s-ar mira dacă ar exista cineva care să-i tragă la răspundere pe oamenii care au făcut așa ceva.

Totodată, Mircea Badea a mai transmis și un mesaj dur. El susține că Poliția Română nu oferă sigurană și încredere, iar dacă cineva se așteaptă la așa ceva ”e nebun”.

”Pe scurt, ca să trecem mai departe. Dacă ar fi să trag o concluzie la tot ce am văzut, cu Oneşti, cu ce s-a întâmplat la faţa locului, etc, şi cu ăştia care se luptă cu pandemia torturând pe unii pe câmp, nu am decât să trag aceeaşi concluzie pe care o trag în ultimii 30 de ani când vorbesc de experienţe personale. Din nefericire pentru mine, am avut enorm de multe cazuri şi interacţiuni cât se poate de directe cu miliţia din România. Şi nu am decât o singură concluzie în lumina noilor evenimente, care intră în siajul celor vechi. E ceva wow că totuşi s-a mişcat cineva împotriva lor, altfel nu e nimic ieşit din comun. Faptul că ei bat şi torturează cetăţenii, absolut da, fără nicio emoţie. Mă mir că s-a luat cineva de ei.

Să revin la concluzie. Cine interacţionează cu Poliţia în România, aşteptând siguranţă şi încredere, e nebun. Asta e concluzia. Toţi cetăţenii din România au multe elemente, multe, publice astfel încât să îşi cizeleze mentalitatea, percepţiile şi judecăţile personale pe realitate. Dacă rămân încremeniţi în stereotipii cu oamenii legii, atunci merită să li se întâmple. Şi iată că li se întâmplă!”, a mai spus Mircea Badea.