"Mi-am prezentat demisia, nu am cerut acceptul. În urma declarației pe care am făcut-o în plenul Senatului am avut o întâlnire cu liderii USL și am explicat, din nou, care este motivația declarației mele și în același timp pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă privind activitatea Guvernului, am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcția de ministru al Economiei, aceasta în contextul în care votul din Senat a dovedit nevinovăția mea și în plus a arătat încrederea de care mă bucur în rândul clasei politice, iar pe de altă parte moștenirea pe care o las în Ministerul Economiei pe care mai toate dosarele grele sunt aproape de scadență cred că este o confirmare a faptului că mi-am făcut datoria la Ministerul Economiei", a spus Vosganian la finalul întrevederii avute cu liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, precum și cu miniștrii Ramona Mănescu și Daniel Chițoiu.
Premierul Victor Ponta a confirmat că a acceptat demisia din Executiv a ministrului Economiei, liberalul Varujan Vosganian.
La întrevederea din cabinetul președintelui Senatului au mai participat și liderii celor două grupuri parlamentare PSD și PNL din Senat, Ilie Sârbu, respectiv Puiu Hașotti.
Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că decizia ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de a demisiona din funcţie este ‘un gest de bun-simţ’, adăugând că nu înţelege de ce acesta a trebuit să ‘compromită Senatul’.

‘Cred că este un gest de bun-simţ suficient. El a spus că ar putea să o facă. (…) Dar votul din Senat rămâne’, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie la Palatul Cotroceni.

El a apreciat că decizia ministrului Economiei de a demisiona este un lucru bun. ‘Dacă a luat decizia de a demisiona, este un lucru foarte bun, dar nu înţeleg de ce a trebuit să compromită Senatul’, a spus Băsescu.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni că interimatul la Ministerul Economiei va fi asigurat de Daniel Chiţoiu.
Sursa: Agerpres