Conform surselor citate, Toma Petcu ar avea probleme de sănătate serioase, el aflându-se la acest moment sub tratament.

În funcţie de evoluţia stării de sănătate a acestuia, este posibil ca Toma Petcu să fie înlocuit în funcţia de ministru al Energiei, însă la acest moment nu a fost luată o decizie, au precizat aceleaşi surse.

Petcu este copreşedinte al organizaţiei ALDE din Giurgiu şi totodată vicepreşedinte al ALDE la nivel naţional.

ALDE: Ministrul Energiei, Toma Petcu, nu va fi înlocuit din funcţie

Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) precizează că informaţiile apărute în presă referitoare la posibilitatea înlocuirii lui Toma Petcu din funcţia de ministru al Energiei sunt simple speculaţii, demnitarul păstrându-şi în continuare calitatea.

"Din cauza unor probleme de sănătate, ministrul Energiei, Toma Petcu, urmează un tratament, pentru o perioadă de timp. Ca atare, atribuţiile sale de ministru au fost delegate pentru această perioadă secretarului de stat Robert Tudorache", informează un comunicat al ALDE.

Teodora Meţiu, consilierul personal al ministrului, a declarat marţi pentru AGERPRES că Toma Petcu este internat în spital pentru o afecţiune superficială şi va reveni la birou în maximum două săptămâni.

"Ministrul este internat într-un spital din România pentru un tratament de scurtă durată. Este o afecţiune superficială, vindecabilă, care, din păcate, necesită un tratament intraspitalicesc. Fiind un tratament de scurtă durată, se va întoarce în scurtă vreme la birou, într-o săptămână jumătate, maximum două", a spus Meţiu. Agerpres