Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a fost aleasă duminică seara preşedinte al filialei PNL Sector 2. Monica Anisie a fost preşedinte interimar la această filială începând din luna iulie a anului trecut, când au fost desemnaţi lideri interimari pentru toate organizaţiile de sector.

La alegerea Comitetului de Coordonare al PNL Sector 2 a participat şi preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, notează Agerpres.

Salariile profesorilor vor fi majorate în 2020

Reamintim că ministrul Educației, Monica Anisie, a transmis, marți, la Antena 3, că banii pentru majorarea salariilor profesorilor sunt prevăzuți în bugetul pe 2020. Anunțul vine după ce marți au apărut informații potrivit cărora dascălilor nu ar crește.

„Îi asigur pe toți colegii mei profesori că banii sunt prevăzuți în buget și că nu s-a pus nicio secundă problema să nu fie această creștere salarială de la 1 ianuarie și de la 1 septembrie. Am avut o discuție și cu domnul ministru Cîțu și dumnealui m-a asigurat că nu s-a schimbat nimic față de ceea ce s-a discutat”, a spus Monica Anisie, marți seara, la Ediția Specială moderată de Cătălina Porumbel.

Nu sunt bani la bugetul statului

De asemenea, veniturile profesorilor ar trebui să crească potrivit legii salarizării, conform grilei din anul 2022. Surse guvernamentale, citate de Antena 3 spun însă că Guvernul a decis să nu susțină aceste creșteri pentru că nu sunt suficienți bani la buget.