Gabriel „Puiu” Popoviciu se sustrage de la executare pedepsei de 7 ani închisoare, pedeapsa la care a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu în forma calificată. 

Pe 3 august 2017, Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv la 7 ani închisoare. Puiu Popoviciu a părăsit România înainte ca Instanţa supremă să dea sentinţa în acest dosar, fiind localizat în Marea Britanie, de unde autorităţile române încearcă să îl extrădeze. Omul de afaceri a fost reţinut la Londra, pe 14 august, însă a fost eliberat în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire.

Despre Gabriel Popoviciu se spune că este cel mai mare proprietar de spaţii comerciale din Capitală. Personaj extrem de discret, Gabriel „Puiu” Popoviciu şi-a şters mereu urma din topurile dedicate celor mai bogaţi români. Acest lucru se datorează în special faptului că şi-a asumat oficial foarte puţine dintre afacerile pe care le controlează. 

Milionarul este căsătorit din 1980 cu Doina, fiica lui Ion Dincă, zis „Teleagă”, fost prim-vicepremier în regimul comunist. Imediat după Revoluţie, Popoviciu a emigrat în Statele Unite ale Americii, stabilindu-se la New Jersey, însă a revenit ulterior în ţară pentru a dezvolta afaceri. Împreună cu celălalt ginere al lui Ion Dincă, Nicolae Badea, milionarul a înfiinţat după 1989 ComputerLand, una dintre primele companii IT&C. Ulterior s-a implicat în alte firme, precum Băneasa Investment, hotelurile Howard Johnson, Grand Plaza, Ramada Plaza şi Ramada Parc, Casa Doina, Alltrom, IKEA, Pizza Hut, KFC.  În pofida imperiului său imobiliar, numele lui Puiu Popoviciu nu apare ca acţionar direct la nicio firmă din portofoliu

Gabriel Popoviciu s-a clasat pe locul opt în ultima ediţie a Top 300 Capital Cei mai Bogaţi Români cu o avere estimată la 340-360 mil. euro.