El a mai spus investitorilor că achiziţionează CDS-uri (credit default swap – un contract care asigură că vânzătorul CDS-urilor va compensa cumpărătorul în eventualitatea unei incapacităţi de plată) pe datoria Europei, potrivit Bloomberg.
Un lucru pe care clienţii lui Paulson ar trebui să îl chestioneze este legat de oportunitatea momentului pentru plasarea unui asemenea pariu. Chiar dacă Spania s-a mutat recent în centrul crizei datoriilor europene, înlocuind Grecia, criza se derulează deja de ani buni, iar preţul pentru poliţele de asigurare împotriva datoriei europene, inclusiv obligaţiunile guvernamentale spaniole, a luat avânt în această perioadă.

Paulson şi-a crescut averea după ce a făcut miliarde de dolari pariind împotriva creditelor subprime de pe piaţa americană, în timp ce majoritatea investitorilor de pe Wall Street se aflau încă în ceaţa care alimenta frenezia creditelor ipotecare.  

De atunci, nu toate investiţiile lui Paulson au fost la fel de rentabile. Anul trecut, cel mai mare fond al său, Advantage Plus, şi-a pierdut 47% din valoare, potrivit Bloomberg. La acea vreme, Paulson a atribuit pierderea unui pariu prematur pe revenirea economiei SUA, spunând investitorilor în timpul unei conferinţe telefonice: „Am făcut o greşeală“. Fondul Advantage a pierdut 5,45% în martie şi 2,23% în primul trimestru al acestui an. Între timp, fondul de aur al lui Paulson a scăzut cu 13% în martie şi cu 6,5% faţă de anul trecut.