Autorităţile au decis o relaxare pentru Sărbători. Astfel, de Paşte se poate circula toată noaptea. Relaxarea nu este însă pentru toată lumea. Ultimul anunţ al ministrului de Interne, Lucian Bode a declanşat o adevărată revoltă.

Se interzice deschiderea cluburilor de 1 Mai

Astfel, şeful de la Interne a declarat că interzice redeschiderea cluburilor de 1 Mai, deşi chiar acesta vorbise anterior despre o relaxare, în privința purtării măștii la plajă. Decizia a stârnit o adevărată revoltă. Alin Negulescu, acționar la un local din Mamaia, a spus că va deschide de 1 Mai!

Bode s-ar putea să aibă surprize, după ce a interzis cluburilor să deschidă pentru petrecerile de 1 Mai, scrie alephnews.ro.

Cluburile se deschid, deşi este interzis

Alin Negulescu, acționar la un local din stațiunea Mamaia, spune că va primi clienți, cu riscul amenzilor. A pierdut milioane de euro în ultimul an din cauza restricțiilor și este supărat că, în loc să ajute industria HoReCa, statul o falimentează.

Nu este singurul antreprenor care ar putea interpreta cum dorește interdicția lui Bode. „Domnul Bode nu știe că, din păcate, la Mamaia nu prea sunt cluburi. Sunt doar niște restaurante care au și o component de lounge.

Cireșica, locul care era favorit al domnului Băsescu, este club sau restaurant că și acolo se dansează și se mânâncă? Stă lumea la masa și iese la dans”, a spus Alin Negulescu, conform sursei citate.

Lucian Bode este însă ferm: mergi la mare, dacă hotelul nu rezervă mai mult de 70% din camere, dar de petreceri nu poate fi vorba!

Mare atenţie la nota de plată de la restaurante

Pandemia de COVID ar putea „umfla” nota de plată la restaurante. Clienții ar urma să plătească din propriul buzunar testul COVID făcut la intrarea în local. Patronii nu vor să suporte costurile, deși se plâng că nu au oameni la mese. Rămâne varianta „clasică” a creșterii prețurilor.

Sursă foto: Dreamstime