Microsoft lansează, marţi, 16 februarie, un update pentru sistemul de operare Windows 7, denumit Windows Activation Technologies, capabil să detecteze versiunile piratate şi peste 70 de vulnerabilităţi de activare cunoscute.

Odată instalat, update-ul protejează sistemele utilizatorilor identificând vulnerabilităţi deja cunoscute, care le pot afecta experienţa PC. Dacă sunt întâlnite vulnerabilităţi de activare, se va emite o alertă oferind opţiuni pentru rezolvarea problemei.

Dacă utilizatorul nu foloseşte o versiune autentică de Windows 7, va fi informat prin intermediul notificărilor că versiunea care rulează pe PC-ul sau nu este autentică, afişând casete de dialog informaţionale, oferind utilizatorului fie opţiunea de a obţine mai multe informaţii, fie de a achiziţiona o versiune autentică de Windows.

Imaginea de fundal se va transforma într-un ecran negru, în timp ce aplicaţiile şi shortcut-urile utilizatorului rămân neschimbate. Alertele vor continua sub forma unor remindere şi un watermark persistent pe desktop.

Spre deosebire de update-urile anterioare, care atenţionau utilizatorul în momentul în care o nouă versiune era disponibilă, cel de acum verifică PC-urile la fiecare 90 de zile pentru noi vulnerabilităţi.

Update-ul este opţional

Un alt aspect esenţial este faptul că update-ul nu va reduce funcţionalitatea Windows 7. Chiar dacă este găsită o vulnerabilitate de activare, utilizatorii au în continuare acces complet la programe şi date, aplicaţiile vor funcţiona în mod normal, iar accesul la informaţiile personale va rămâne neschimbat.

În timpul validării, Windows va descărca cele mai noi „semnături” utilizate în identificarea de noi vulnerabilităţi de activare. Dacă fişierele de bază ale licenţei au fost afectate, update-ul are capacitatea de a le restaura, asigurând integritatea copiei Windows a utilizatorului. Deşi serverele Microsoft sunt contactate în cazul fiecarei ameninţări, informaţiile primite de la PC-uri în timpul acestor verificări nu cuprind datele personale ale utilizatorilor.

Update-ul este opţional şi este valabil pentru toate ediţiile Windows 7. Acesta va fi disponibil online pe site-ul www.microsoft.com/genuine începând cu data de 16 februarie şi pe Microsoft Download Center începând cu data de 17 februarie. În cursul acestei luni, update-ul va fi oferit şi prin intermediul Windows Update.

SURSA: Microsoft