De atunci, ancheta lor s-a extins. Într-un raport recent, s-a constatat că o treime din cele 48 de produse de ciocolată testate de Consumer Reports, inclusiv cipsuri de ciocolată, brownie, ciocolată caldă și altele, conțineau „niveluri îngrijorătoare” de metale grele, precum plumb și cadmiu. Deși au fost testate și pentru arsenic și mercur, niciunul dintre aceste produse nu conținea cantități problematice, potrivit Eatingwell.

Suprimarea sistemului imunitar, leziuni renale, hipertensiune arterială

Consumate în mod regulat, aceste metale grele pot fi o sursă de probleme de sănătate pentru copiii mici, deoarece nivelurile excesive pot „dăuna creierului și sistemului nervos, cauzând întârzieri în dezvoltare, probleme de învățare și comportament și multe altele”, conform raportului. Adulții pot avea efecte secundare negative, cum ar fi suprimarea sistemului imunitar, probleme de reproducere, leziuni renale și hipertensiune arterială.

Produsele care conțin cantități excesive de plumb și/sau cadmiu

Consumer Reports a spus că e mai fi dificil de urmărit cum ajung aceste metale grele în ciocolata neagră, deoarece au moduri diferite de contaminare a ciocolatei. Plumbul se infiltrează adesea în fasole, după recoltare din contactul cu drumurile și echipamentul murdar. Cea mai bună practică pentru a reduce nivelul de plumb este curățarea și uscarea cu grijă a boabelor. Contaminarea cu cadmiu are loc în principal prin solul în care se cultivă boabele de fasole.

Iată lista produselor testate de Consumer Reports și care conțin cantități excesive de plumb și/sau cadmiu:

Ciocolata neagră

Sam’s Choice (Walmart) Ciocolată neagră 72% cacao
Divine 85% Exquisitely Smooth Dark Chocolate
Baton de ciocolată Evolved Signature Dark 72% Cacao
Perugina 70% Ciocolată Neagră Premium
Perugina 85% ciocolată neagră premium

Fulgi de ciocolată

Good & Gather Mini Chips de ciocolată semi-dulci
Hu Dark Chocolate Gems

Pudră de cacao

Cacao Hershey’s, 100% cacao fără îndulcitori naturali
Pudră de cacao Droste

Ciocolată fierbinte

Amestecul organic de ciocolată caldă de la Trader Joe
Starbucks Hot Cocoa Classic
Mix de cacao fierbinte cu aromă de ciocolată cu lapte Great Value (Walmart).

Mix de Brownie

Ghirardelli Premium Brownie Mix Ciocolată dublă

Mixtură pentru tort

Mix de copt cu făină de migdale Simple Mills – Brioșă și prăjitură cu ciocolată
Bob’s Red Mill Mix de prăjituri de ciocolată fără gluten

Batoanele de ciocolată cu lapte nu au prezentat astfel de metale grele

Batoanele de ciocolată cu lapte au fost testate în acest raport, dar niciunul dintre ele nu a reprezentat un risc pentru un număr mare de metale grele. Din acest motiv, Consumer Reports recomandă schimbarea unuia dintre aceste produse de ciocolată neagră cu ciocolată cu lapte, care este o sursă mai puțin probabilă de plumb și cadmiu.

„Ciocolata neagră, consumată cu moderație, probabil că nu este o îngrijorare”, spune dieteticianul Emily Lachtrupp.

„În plus, ciocolata neagră are și unele beneficii pentru sănătate. Dacă este posibil, optați pentru opțiunile de ciocolată neagră care au sub nivelurile CR pentru plumb și cadmiu, cum ar fi Divine 70% Delicious Smooth Dark Chocolate și Sam’s Choice (Walmart) Dark Chocolate 85% Cacao. Femeile însărcinate și copiii trebuie să aibă mare grijă la expunerea la metale grele”, a declarat ea.