Dezvăluirile recente referitoare la faptul că liderul mondial al producţiei de autovehicule a instalat un soft care să falsifice emisiile de noxe ale maşinilor diesel au stârnit îngrijorări potrivit cărora întregul concept 'fabricat în Germania' va avea de suferit.

Chiar dacă admite că aceste dezvăluiri reprezintă 'un eveniment dramatic', Merkel afirmă, însă, că nu vede un impact pe termen lung asupra economiei Germaniei, al cărei motor de creştere sunt exporturile.

'Cred că reputaţia economiei germane – încrederea în economia germană – nu au fost atât de afectate încât să nu mai putem fi consideraţi drept o locaţie bună pentru afaceri', a declarat Angela Merkel pentru postul de radio Deutschlandfunk.

'Sper ca Volkswagen să restabilească cât mai curând transparenţa necesară', a adăugat cancelarul german.

Acţiunile Volkswagen au coborât, săptămâna trecută, până la un minim record al ultimilor patru ani, pe măsură ce autorităţile de reglementare din mai multe state au lansat investigaţii referitoare la producătorul auto german.

Grupul Volkswagen a recunoscut, recent, că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane în Germania) cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel. Scandalul a forţat demisia directorului general Martin Winterkorn, care a fost înlocuit cu Matthias Muller, directorul Porsche.

SURSA: Agerpres