Examinarea fotografiilor-spion realizate în Statele Unite au dat fanilor Mercedes-Benz idei destul de clare despre designul și dimensiunile viitoarei Clase C. Pentru a putea concura de la egal la egal cu Seria 3 de la BMW și cu Audi A4, a patra generație C Klasse va crește în dimensiuni adăugând spațiu în habitaclu.
Conform ANE modelul va împrumuta elemente de design de la noul S Klasse și va avea circa 4.700 mm în lungime. Pe lângă majorarea spațiului destinat pasagerilor, inginerii și designerii Mercedes-Benz au țintit prin această creștere a lungimii și evitarea canibalizării cu noul CLA, model intrat pe piață în primăvara acestui an.
Pe lângă varianta sedan care va debuta la Detroit în ianuarie 2014, modelul va mai avea trei caroserii. Este vorba despre un break care ar trebui să fie prezentat publicului la ediția de anul viitor a Mondial de l`Automobile din Paris, un coupe, pregătit pentru expoziția de la Geneva din primăvara lui 2015 – și care ar putea avea numele CLK – și despre un cabriolet a cărui premieră mondială va avea loc la Frankfurt Motor Show în toamna lui 2015.