Acuzațiile la adresa ducesei de Sussex vin în contextul în care, Meghan Markle va lansa o carte de povești pentru copii inspirată de viața sa după plecarea din familia regală. Totuși, fanii au remarcat o serie de similarități între cartea ducesei de Sussex și cea a autoarei Corrinne Averiss.

Mai exact, soția prințului Harry este acuzată în prezent că a plagiat cartea după cea a unei autoare britanice, lansată în 2018. Este vorba despre cartea autoarei Corrinne Averiss, „The boy and the bench”, iar fanii susțin că asemănările sunt foarte mari.

De menționat este faptul că, cartea lui Meghan Markle a pornit de la un poem pe care aceasta l-a scris cu ocazia primei zile a tatălui pe care prințul Harry a petrecut-o odată cu familia. De cealaltă parte, autoarea îi ia apărarea lui Meghan Markle, însă fanii nici nu vor să audă de așa ceva, subliniind clar faptul că similaritățile dintre cele două cărți din punct de vedere al ilustrațiilor sunt foarte mari.

Meghan Markle, acuzată de plagiat

Mai exact, potrivit The Sun, ambele cărți au pe copertă și în ilustrațiile din interior tătici alături de copii lor, așezați pe o bancă.

Ilustratorul Christian Robinson este cel care a creat imaginile colorate pentru cartea lui Meghan. Una dintre creațiile sale are o perspectivă similară cu una din cartea lui Averiss.

Corrinne Averiss, autoarea cărții despre care fanii susțin că seamănă perfect cu cea a lui Meghan Markle susține că poveștile celor două nu se asemănă deloc, însă fanii nu au fost conviși de mesajul acesteia.

„Citind descrierea și un fragment din noua carte a ducesei, nu pare a fi aceeași poveste cu cea din cartea mea. Nu văd similarități”, a scris pe Twitter Corrinne Averiss.

Amintim faptul că cartea scrisă de Meghan Markle va apărea pe 8 iunie, la prețul 12.99 lire. Ea va fi publicată  sub numele de autor Meghan, Ducesă de Sussex, iar cartea în varianta audio va fi narată tot de soția prințului Harry.