"Noi am precizat anumite perspective. De aceea cred că este timpul ca toţi să se relaxeze. Totul este pe termen lung", a declarat Dmitri Medvedev.

După două mandate consecutive la Kremlin, Vladimir Putin l-a susţinut în 2008 pe Dmitri Medvedev ca succesor al său la şefia statului, el preluând funcţia de premier. După o pauză de patru ani, Constituţia i-a permis lui Putin să candideze din nou la preşedinţia Rusiei.

El a fost ales la 4 martie preşedinte şi a convenit cu actualul şef de stat, Dmitri Medvedev, aflat la final de mandat, să efectueze o rocadă a posturilor. Pe 7 mai, Putin va fi învestit preşedinte, iar pe 8 mai, Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, ar urma să-l valideze pe Medvedev ca prim-ministru.

Vladimir Putin a afirmat pe 11 aprilie, la prezentarea bilanţului anual al guvernului în faţa deputaţilor că, dacă va dori, va putea să candideze la preşedinţie şi la următoarele alegeri prezidenţaile din 2018. În felul acesta, el ar putea rămâne la Kremlin până în 2024, mandatul şefului de stat fiind prelungit de la patru la şase ani.