Medvedev, care ar urma să fie validat pe 8 mai în postul de premier, ţine la Kremlin o şedinţă a consiliului de stat, la care participă membrii actualului guvern, în frunte cu Vladimir Putin şi lideri regionali din Rusia.

"Corupţia ameninţă mai mult ca orice libertatea şi bunăstarea cetăţenilor noştri, a statului în general. Am înţeles şi înţeleg că soluţionarea acestei probleme necesită timp şi o imensă voinţă. Cu îndemnurile nu reuşeşti nimic în acest domeniu, doar ni se opun rivali influenţi şi bine înarmaţi", a afirmat Dmitri Medvedev.

Preşedintele rus, aflat la final de mandat, a mai spus că dezvoltarea libertăţilor cetăţeneşti şi economice va constitui misiunea sa de bază în continuare.

"Repet ceea ce am spus în mai 2008, la preluarea mandatului de şef de stat: consider că cea mai importantă misiune a mea este dezvoltarea libertăţilor civice şi economice. Mai multă libertate pentru fiecare a fost şi rămâne scopul meu", a subliniat Dmitri Medvedev.

El a afirmat că i se par stranii cugetările că poporul rus nu ar fi pregătit pentru libertate, că ruşii preţuiesc stabilitatea, ordinea şi predictibilitatea mai mult decât libertatea.

"Este absolut incorect pur şi simplu umilitor să considerăm Rusia o naţiune incapabilă de o viaţă liberă, o naţiune care nu merită libertatea. Dimpotrivă, pentru naţiunea noastră este insuportabilă însăşi ideea de sclavie, supunere faţă de voinţa cuiva, voinţa străină’, a declarat Dmitri Medvedev.