Noul laborator a necesitat o investiţie de jumătate de milion de euro şi va deservi toţi locuitorii din zonele Cotroceni, Militari şi Drumul Taberei, aproximativ 500.000 pacienţi.

"Anual, observăm o tendinţă de creştere a serviciilor de medicină de laborator, iar MedLife investeşte permanent în dezvoltarea acestei zone, pentru a oferi pacienţilor servicii integrate, parte ale sistemului medical pe care l-am dezvoltat. Noua locaţie din Cotroceni reprezintă o investiţie strategică, care a apărut ca răspuns la nevoile tot mai mari ale pieţei. Avem în continuare planuri de dezvoltare pe acest segment şi ţintim poziţia de lider inclusiv pe piaţa de laboratoare", a declarat Nicolae Marcu, director General MedLife.

Odată cu deschiderea laboratorului din Cotroceni, MedLife a ajuns la o reţea de 8 unităţi, dintre care trei în București, și câte una în Braşov, Sfântu Gheorghe, Cluj, Timișoara şi Arad, având 400 de puncte de recoltare în toată ţara.

În 2011, laboratoarele MedLife au efectuat 4,6 milioane de analize, iar în 2012, conform estimărilor companiei, numărul analizelor efectuate va ajunge la 5 milioane, capacitatea de procesare zilnică a laboratoarelor fiind de 18.000 de analize.
Reţeaua de laboratoare MedLife a realizat în 2011 o cifră de afaceri de 10 milioane de Euro, iar în 2012 compania vizează o creştere de 20%, până la valoarea de 12 milioane Euro.

MedLife activează pe piața din România din 1996, fiind cel mai mare operator privat de servicii medicale de pe piața locală.