Primul-ministru Emil Boc a discutat vineri, la Palatul Victoria, cu o delegaţie a companiei Arctic, membră a grupului Arcelik, despre oportunitatea extinderii capacităţii de producţie a fabricii de la Găeşti.

Premierul Emil Boc a arătat că Executivul va sprijini investiţiile care generează noi locuri de muncă şi consolidarea unui brand românesc cu tradiţie, analizând inclusiv oportunitatea de a acorda un ajutor de stat, în baza prevederilor schemei instituite prin HG 1680/2008, administrată de Ministerul Finanţelor Publice.

Reprezentanţii Arctic şi-au exprimat determinarea pentru extinderea investiţiei de la Găeşti şi i-au prezentat primului-ministru proiectul unei noi linii de fabricaţie, care ar putea genera cel puţin 400 de noi locuri de muncă şi va creşte volumul exporturilor.

Fabrica de la Găeşti produce aparate frigorifice, având în prezent o capacitate de 1,5 milioane de unităţi pe an şi 2.475 de angajaţi. Două treimi din producţie sunt destinate exporturilor.

La întrevederea de la Palatul Victoria a participat şi Andreea Paul Vass, consilier de stat al primului-ministru, se mai arată în comunicatul menţionat.

De la preluarea Arctic de către Arcelik, în 2002, Arcelik a investit la Găeşti circa 70 milioane de euro.
SURSA: Agerpres