Muzică şi video la purtător, asta oferă media playerele portabile celor care le achiziţionează. Unii preferă playerele mici pe care le pot lua oriunde cu ei, inclusiv la sala de fitness, alţii vor playere cu ecran mare pe care să vadă clipuri şi imagini. Indiferent din ce categorie faci parte, media playerele portabile îţi vor alunga cu siguranţă plictiseala.

Aşteptând într‑un aeroport, la o coadă într-o instituţie a statului sau blocat ore bune în trafic. Cu siguranţă ai trecut printr-una dintre aceste experienţe şi ai considerat că ai pierdut timpul degeaba. Ei bine, cu un media player la îndemână, aceste experienţe s-ar fi transformat în momente plăcute.

Media playerele portabile sunt acele aparate care pot reda muzica, filme şi imagini. Acestea vin într-o diversitate de forme şi mărimi, iar preţul lor este direct proporţional cu mărimea ecranului şi a capacităţii de stocare.

Filme şi melodii în buzunarul tău

Aceste aparate, denumite şi MP4 playere, folosesc carduri de memorie sau hard discuri şi, în funcţie de capacitate, pot stoca câteva filme sau mii de melodii. Se conectează foarte uşor la calculator, astfel încât transferul se face fără nicio problemă. La majoritatea modelelor transferul conţinutului se face prin simpla copiere, iar la altele printr-un soft special care trebuie instalat pe PC.

La achiziţionarea unui astfel de dispozitiv trebuie să fii atent la modalitatea de încărcare a bateriei şi dacă aceasta este detaşabilă. Unele modele nu permit încărcarea aparatului decât prin intermediul calculatorului, fiind dependente de acesta. Altele nu permit detaşarea bateriei, deci trebuie să mergi cu playerul la o reprezentanţă pentru a o schimba.

Priveşte show-ul preferat în drum spre serviciu

Modelele cu ecran mai mare de 3 inch (7,6 cm) sunt ideale pentru a viziona conţinut video. În Coreea de Sud, milioane de oameni care circulă  cu metroul urmăresc, în fiecare dimineaţă, emisiunea preferată pe media playere portabile. Aceştia beneficiază chiar şi de transmii TV pe o frecvenţă specială. În ţara noastră, nu există încă o astfel de tehnologie, însă media playerele sunt disponibile în majoritatea magazinelor de electronice.

iPod Touch

0-35601-ipod.jpg

Ecran: 3,5 inch, multi touch
Capacitate: 8 GB
Formate suportate: WAV,. mp4, JPEG, GIF, PSD, MP3, .m4v, AIFF, .mov, BMP, TIFF, AAC, PNG
Autonomie: 6 ore – video, 36 ore – audio
Disponibilitate: emag.ro
Preţ: 1.039,99 lei

Philips SA5245

0-35600-philips.jpgEcran: 2,8 inch
Capacitate: 4 GB
Formate suportate: MP3, WMA, AAC, JPEG, AVI, MOV, WMV, RM
Autonomie: 6 ore – video, 30 ore – audio
Disponibilitate: pcfun.ro
Preţ: 465 lei

iRiver Spinn

0-35603-iriver.jpg

Ecran: 3,3 inch
Capacitate: 8 GB
Formate suportate: MP3, WMA, ASF, OGG, FLAC, APE
Autonomie: 5 ore – video, 24 ore – audio
Disponibilitate: vexio.ro
Preţ: 674 lei