Roland Berger impreuna cu Musat si Asociatii si Mazars Romania au fost selectati de comisia de evaluare a Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor (MCTI) pentru a oferi consultanta in procesul de restructurare a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR).

„In perioada imediat urmatoare vor incepe negocierile in vederea semnarii contractului de consultanta. Avem toate motivele sa credem ca procesul de restructurare va creste valoarea companiei si va maximiza profitul obtinut de statul roman in cadrul viitoarei tranzactii”, a declarat Zsolt Nagy, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Firma de avocatura Musat si Asociatii va furniza serviciile de consultanta juridica, in timp ce Mazars Romania va asigura partea de consultanta financiara.


La inceputul lunii mai, cinci companii de consultanta au depus oferte pentru realizarea procesului de restructurare a activitatii CNPR.


Ofertele primite au venit din partea Bearing Point, ING, McKinsey&Company, Roland Berger Strategy Consultans si consortiul Ernst&Young, CAIB Corporate GmbH si NM Rothschild&Sons Ltd.


Autoritatile intentioneaza sa finalizeze procesul de privatizare a companiei pana in anul 2008.

Sursa: MCTI, 19 iunie 2006