Programul MBA de la International Management Center Budapesta (IMC) este, in acest moment, pentru cei dornici sa urmeze un masterat american fara sa se deplaseze pe Noul Continent, o sansa unica. Master of Business Administration lansat de curand la International Management Center Budapesta, ofera studentilor posibilitatea sa patrunda in lumea internationala a marilor afaceri, chiar din prima zi, impreuna cu profesori cunoscuti din toata lumea. Programul beneficiaza de participarea unor directori executivi cu o bogata experienta, veniti din corporatii influente. Studentii vor beneficia nu numai de indrumare in cadrul practicii efectuate in cadrul unor mari corporatii, ci si de posibilitatea de a candida ulterior cu succes la ocuparea unor joburi influente in aceste companii. Doua treimi din absolventii anului trecut au reusit sa se angajeze in cadrul unor companii multinationale de renume: Johnson & Johnson, Ernst & Young, Shell, Oracle, Hewlett-Packard si altele.
O alta particularitate a MBA-ului de la IMC o constituie implicarea studentilor in schimburi de experienta in cadrul unor scoli occidentale importante, scopul fiind realizarea unei pregatiri intr-un sistem global de instruire, provocator si participativ, apt sa formeze liderii societatii de maine. Initiatorii programului considera ca masteratul de la IMC, ce va incepe in aceata toamna, constituie o experienta educationala unica, deoarece depaseste limitele obisnuite ale aplicarii principiilor de management global la pietele aflate in dezvoltare. Studentii vor beneficia nu numai de cunostintele de ultima ora si de experienta unor profesori de talie internationala, ci si de posibilitatea de a se specializa in domenii noi ale managementului strategic, managementul IT sau in finante-banci.
Conditii de inscriere
Candidatii trebuie sa indeplineasca anumite cerinte:
1. sa fie absolventi ai unei institutii de invatamant superior;
2. sa aiba o minima experienta in munca;
3. sa fie buni cunoscatori ai limbii engleze (certificat TOEFL; minimum 213 puncte);
4. sa obtina rezultate bune la testul GMAT (minimum 500 puncte).
Data limita pentru depunerea dosarelor este 30 aprilie 2002.
Programul ofera burse totale si partiale, studentii avand posibilitatea obtinerii unor imprumuturi financiare pentru o perioada de 16 luni de studii, incepand cu luna septembrie 2002.
Informatii suplimentare se pot obtine pe Internet la: www.imc.hu, la telefon +36-1-235-6117 sau direct la sediul Fundatiei pentru o Societate Deschisa din Bucuresti, tel.: 212.11.01