Principalul producator de jucarii la nivel mondial va rechema inca o transa de jucarii produse in China, informeaza AFP. Cele peste 800.000 de jucarii vor fi retrase datorita vopselei cu prea mult plumb in ea, acelasi motiv care a dus si la primele doua rechemari.

 

Mattel va retrage trei modele Fisher-Price si opt seturi de accesorii pentru papusile Barbie. Din cele 800.000 rechemate, 522.000 au fost vandute in SUA iar restul in toata lumea.

 

La inceputul lunii august, Mattel a rechemat un milion de jucarii. Era prima transa de jucarii retrase din cele trei care aveau sa urmeze intr-o perioada de 30 de zile. La mijlocul lunii, inca 19 milioane de jucarii au fost declarate nesigure si retrase datorita vopselei dar si unor piese mici care puteau sa fie inghitite de clienti.

 

Mattel nu a fost singurul producator de jucarii care a intampinat probleme cu produsele fabricate in China. Printre alti producatori de jucarii cunoscuti care au efectuat retrageri anul acesta se afla Hasbro si RC2. In toate cazurile problema a fost cantitatea mare de plumb prezenta in vopsea, care putea provoca intoxicatii.

 

Dupa scandalurile in care a fost implicata, Mattel a inceput sa controleze strict productia. Fabricile companiei sunt monitorizate, la fel si cele ale colaboratorilor, iar vopseaua folosita are certificat de calitate. Desi costurile operatiunilor de retragere si de recompensare a clientilor pagubiti se vor ridica la aproximativ 30 de milioane de dolari, compania a anuntat ca nu vor afecta in nici un fel veniturile.

 

Sursa: AFP