Cel mai mare dealer al mărcii BMW în România a schimbat maşina oferită gratuit primarului Sibiului, Klaus Johannis. În locul modelului 750i, oferit cu titlu gratuit pe o perioadă determinată, cei de la Automobile Bavaria au sponsorizat instituţia primarului cu un model Seria 5 cu pachet M, unic în România. Preţul de catalog al acestei maşini porneşte de la 80.000 de euro, fără taxe incluse.
"Tradiţie" din 2007
Colaborarea între administraţia oraşului Sibiu şi dealerul BMW a început în 2007, odată cu încheierea unui parteneriat între Automobile Bavaria şi Asociaţia Sibiu Capitală Culturală Europeană.
Printre maşinile puse la dispoziţia Asociaţiei de Automobile Bavaria, un model seria 7 a rămas în folosinţa gratuită a primarului Sibiului şi după 2007. Ulterior, în 2009, Klaus Johannis a primit noua limuzină 750i.
"De departe, este cea mai bună maşină condusă de mine", spunea Johannis despre bolidul de culoare albă.
Modelul primit acum, de culoare neagră, a intrat în posesia Primăriei Sibiu de câteva zile.
"Iniţiativa a aparţinut dealerului. Este un model M5, unicul din ţară", spune Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.
Maşină exclusivistă
Uzina pe patru roţi condusă acum de Johannis este un model exclusivist, creat de divizia Motorsport a grupului BMW. Maşina accelerează de la 0 la 100 de km pe oră în 4,5 secunde. Preţul unei astfel de maşini, fără taxe incluse, porneşte de la 79.980 de euro.