Potrivit acestuia, România are nevoie de spaţiul locativ, în condiţiile în care suprafaţa medie pe cap de locuitor este de 25 mp, în timp ce în ţările dezvoltate ajunge la 45 mp/cap de locuitor. Acesta este convins că preţul caselor va creşte, însă nu într-un ritm similar cu cel din perioada de „boom“ imobiliar.
„În trecut eram surprins de preţul pe care îl aveau apartamentele vechi, deoarece din multe puncte de vedere sunt inferioare celor noi, dar ulterior a devenit clar pentru mine, că în Bucureşti avem 2,5 milioane de oameni care trebuie să locuiască undeva. Preţul locuinţelor vechi este şi el guvernat de cerere şi astăzi aceasta se îndreaptă mai mult spre apartamente vechi, pentru că preţul este mai scăzut. Nu cred că preţul caselor va mai scădea dramatic. Mă aştept ca odată cu revenirea economiei, preţul  locuinţelor să revină din nouă pe creştere. Dacă cineva m-ar întreba ce să facă astăzi i-aş spune să cumpere, dar numai dacă are control asupra situaţiei sale financiare“, a declarat într-un interviu pentru Capital Markus Wirth.
Potrivit acestuia, consumul domestic nu va creşte dramatic în acest an, deoarece este în strânsă legătură cu nesiguranţa locului de muncă şi cu creşterea numărului de şomeri în rândul bugetarilor. În ceea ce priveşte noile dezvoltări rezidenţiale, acesta consideră că dezvoltatorii ar trebui să răspundă la întrebarea: dacă populaţia poate obţine finanţare pentru apartamente.
Citiţi mâine pe capital.ro interviul extins cu Markus Wirth