Când a vorbit cu Warren Buffett în anul 2005, Bill Gates a recunoscut că avea un „obicei foarte prost” de a lăsa lucrurile pe ultima sută de metri în timpul studiilor la Universatatea Harvard.

„Îmi plăcea să le arăt oamenilor că nu munceam deloc, că nu mergeam la cursuri și nu-mi păsa”, a spus Bill Gates, conform finance.yahoo.com

Viitorul miliardar se apuca de treabă cu puțin timp înainte de termenul limită

„Oamenii credeau că este amuzant”, spunea Gates. „Asta era poziția mea: tipul care nu făcea nimic până în ultimul moment”.

Totuși, acesta a realizat că obiceiul nu îl ajuta în niciun fel când s-a alăturat forței de muncă. Așasar, Gates a fost forțat să devină mai implicat.

„Nimeni nu mă lăuda că făceam lucrurile în ultimul moment”, a spus Bill Gates.

Ce este, mai exact, procrastinarea

Conform sursei menționate, procrastinarea este un obicei greu de abandonat și are de-a face cu plictiseala, anxietatea, lipsa încrederii de sine și frustrarea.

„Procrastinarea este o problemă de reglemenetare a emoțiilor, nu una de management al timpului”, spune dr. Tim Pychyl, profesor de psihologie la Universitatea Carleton din Ottawa.

O posibilă rezolvare pentru procrastinare poate fi chiar procrastinarea eficientă: rezolvarea altor obiective în locul pierderii timpului pe social media. Ce înseamnă acest lucru? Cât timp o problemă este amânată, pot fi rezolvate multe alte treburi, transmite sursa menționată.

Ce spune Bill Gates despre viitorul apropiat

Bill Gates a scris pe blogul său că lumea nu a scăpat încă de pandemia de coronavirus și prevede că în următoarea perioadă aceasta s-ar putea chiar agrava, în special în contextul apariției noii tulpini care face ca virusul să se transmită mult mai repede.

„Din păcate, încă nu am scăpat încă de virus. Modelele computerizate sugerează că pandemia s-ar putea agrava în următoarea perioadă. De asemenea, trebuie să aflăm mai multe despre o nouă tulpină a virusului care a apărut, care pare să se răspândească mai repede, dar să nu fie mai mortală. Totuși, există două motive principale pentru a fi plini de speranță”, a scris Bill Gates pe blogul său.