Mai precis, fondatorul Microsoft, Bill Gates, a anunțat că urmează să înlocuiască zeci de jurnalişti care colaborează cu site-ul MSN şi să utilizeze sisteme automate pentru a selecta ştiri. Presa britanică și cea americană precizează că alegerea ştirilor de la furnizorii specializaţi şi selectarea titlurilor şi a imaginilor pentru site-ul MSN este realizată în prezent de jurnalişti dar că, de acum, AI-ul va îndeplini aceste sarcini.

Seattle Times, citat de businessmagazin.ro, arată că această decizie face parte din demersul Microsoft de evaluare a activității companiei.

„Ca toate companiile, ne evaluăm activitatea în mod regulat. Aceasta poate duce la creşterea investiţiilor în unele zone şi, din când în când, redistribuirea altora. Aceste decizii nu sunt rezultatul actualei pandemii”, spun reprezentanții Microsoft.

Ce spun jurnaliștii

Una dintre jurnalistele aflate pe lista de concedieri este de părere că este demoralizant să crezi că mașinile ne pot înlocui, dar ne îndreptăm către acea perioadă.

Un alt jurnalist, citat de The Guardian, a povestit că își petrece timpul citind despre modul în care automatizarea și AI vor lua toate locurile de muncă și că acum el se află în această situație.

Bill Gates a dat lovitura în România

fondatorul Microsoft este investitor la Fondul Proprietarea, societate listată dual la Bursa de la București și cea de la Londra, prin intermediul fundației caritabile pe care o are împreună cu soția sa. Aceste informații au fost scoase la iveală de cel mai recent raport anual al fundației menționate anterior.

Raportul, care a fost publicat săptămâna aceasta, arată că, prin intermediul Bill & Melinda Gates Foundation, miliardarul american este investitor la Fondul Proprietatea. Concret, fondatorul Microsoft are expunere indirectă la companii importante din România, precum Hidro­elec­trica, Petrom, Nuclearelectrica, având în vedere că este acționar direct la societățile menționate anterior.

Trebuie menționat că fundația lui Bill Gates este cea mai mare organizație filantropică la nivel mondial, care avea în gestionare active de aproape 50 de miliarde de dolari la finalul anului precedent, informează Ziarul Financiar.

Mai mult decât atât, miliardarul este investitor și la compania Naspers, acționarul majoritar al retailer-ului online din România eMag, și are un plasament de 19,5 milioane de dolari. În plus, Bill Gates este investitor și la compania care grupează operațiunile din comerțul online ale Naspers, cu 4,5 milioane dolari, scrie sursa anterior menționată.