„Dacă vom dori să profităm de toate oportunităţile, în condiţiile în care ne pregătim să ieşim din Uniunea Europeană, trebuie să construim o economie mai puternică”, a afirmat oficialul britanic în Parlament, după ce regina Elisabeta a II-a a prezentat într-un discurs programul Guvernului condus de Theresa May. 

„În acest discurs arătăm că vom continua să îmbunătăţim situaţia finanţelor publice, vom sprijini afacerile şi crearea de locuri de muncă prin reducerea impozitului pe profit”, a declarat premierul britanic. 

Şi ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, a afirmat miercuri că Berlinul va trebui să modifice sistemul de impozitare al profitului în următorii ani, ca răspuns la concurenţa din alte state. Schaeuble a dat asigurări că Germania îşi poate permită să reducă taxele. 

„Mă aştept să fie nevoie în următorii ani să acţionăm în privinţa impozitului pe profit deoarece în unele state, de la Marea Britanie la SUA, dar şi pe alte continente, există demersuri în acest sens pe care nu le putem ignora”, a precizat oficialul german. 

Media taxei pe companii este de aproximativ 25% în statele din Organizaţia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD). Cele 34 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondiala, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.

AGERPRES