Green respinge în interviu criticile venite din mediul corporatist în sensul că Marea Britanie nu mai este considerată deschisă pentru afaceri.

Întrebat ce mesaj ar vrea să le trimită străinilor care au în vedere să imigreze în Marea Britanie, ministrul subliniază că imigranţii care au calificările şi talentele de care are nevoie această ţară, vor fi primiţi "cu braţele deschise" – dar cei care nu le au, nu. La rândul lor, companiile internaţionale sofisticate nu vor interpreta reducerea plafonului de imigranţi calificaţi ca pe un semn că Marea Britanie ar fi ostilă investiţiilor din exterior, dă el asigurări.
Cu toate acestea, organizaţiile din mediul de afaceri britanic s-au plâns că angajamentul conservatorilor aflaţi la guvernare de a limita imigraţia netă la zeci de mii până în 2015 şi de a acorda prioritate mâinii de lucru locale le trimite un mesaj negativ lucrătorilor calificaţi din străinătate.
Ministrul Green insistă că economia britanică a devenit "dependentă de imigraţie" şi trebuie să se debaraseze de acest obicei. Pe termen lung, afacerile vor avea de câştigat dacă se va acorda prioritate găsirii de angajaţi britanici şi pregătirii lor, atunci când este cazul, consideră el.
Potrivit noilor reguli introduse săptămâna trecută de guvernul de la Londra, vor putea rămâne în ţară mai mult de cinci ani doar imigranţii care câştigă cel puţin 35.000 de lire sterline pe an. Este doar una din măsurile menite să-i atragă doar pe ‘cei mai buni’ lucrători străini în Marea Britanie, păstrând locurile de muncă pentru care este nevoie de mai puţină calificare pentru cei circa 1 milion de tineri şomeri ai ţării, aminteşte Financial Times.
Sursa: Agerpres