Marcel Vela a făcut apel la responsabilitate în această perioadă, el declarând la Digi24 că dacă oamenii ar fi respectat măsurile impuse prin ordonanța militară 2 poate nu ar fi fost introduse condițiile din ordonanța militară 3.

Întrebat dacă sunt luate în calcul și alte măsuri, Vela a răspuns: Nu vreau acum să mă pronunț, dorim să le luăm etapizat. Dacă oamenii ar fi respectat condițiile din ordonanța 2 poate nu ar fi apărut condițiile din ordonanța 3, dar lumea a luat în glumă, au apărut pe internet bancuri. Toți suntem parte în acest război și să fim responsabili.

Declarațiile, verificate

El a atras atenția că informațiile menționate în declarațiile pe proprie răspundere pe care oamenii trebuie să le prezinte justificativ sunt verificate.

Cei care fac declarații false și le prezintă poliției sau celor care verifică respectarea regulilor vor fi verificați. Declarația respectivă se introduce în baza de date și te verifică dacă lucrezi la firma x sau mergi la un anumit magazin, într-o anumită parte permisă în articolele din ordonanță.

Cei care plimbă câinele trebuie să știe asta

Cei care plimbă câinele nu au nevoie de declarație, când e verificat se vede pe buletin că este adresa din jurul blocului unde se află, a spus ministrul.