Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că în şedinţa grupului parlamentar se va discuta despre cei care au votat la Legea bugetului “la două mâini” şi se va decide dacă aceştia vor fi sancţionaţi, dar a precizat că pentru a nu se mai repeta astfel de cazuri, ar trebui modificată legislaţia.

“Am văzut şi eu, a fost un caz. O să discutăm la grup despre acest lucru. Ştiţi foarte bine, se mai întâmplă astfel de lucruri, un coleg pleacă să îşi ia cafeaua… Trebuie să modificăm legea. Dar au existat cazuri şi de la PNL şi de la USR. Cum poate fi stopat acest lucru? Prin lege. Prin sancţiuni. O să venim cu o modificare la Regulamentul camerelor”, a spus Ciolacu la Digi24 întrebat ce se va întâmpla cu parlamentarii PSD care au votat şi în locul colegilor lor care nu erau prezenţi în sală la şedinţa în care s-a aprobat bugetul pe anul 2021.

Marcel Ciolacu: O să avem o discuție despre aceste cazuri

Întrebat dacă este de părere că votul multiplu este o greşeală, Ciolacu a răspuns: “Categoric. E o greşeală. Eu de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela. O să avem o discuţie la grup despre aceste cazuri. (…) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea”.

Premierul Florin Cîţu a declarat, marţi, că bugetul pe anul 2021 este unul bun, echilibrat şi care “forţează” reforma şi a subliniat că adoptarea acestuia fără niciun amendament arată unitatea coaliţiei de guvernare.

El le-a mulţumit parlamentarilor coaliţiei şi celor de la minorităţi pentru votarea bugetului pe anul acesta.

“Au fost câteva zile importante şi eu cred că este şi o premieră – un buget care trece prin Parlamentul României fără niciun amendament şi arată foarte clar că suntem o coaliţie unită, puternică, pregătită să reziste toţi cei patru ani de zile, pentru că avem mult de lucru”, a mai afirmat premierul.

Plenul Parlamentului a adoptat, marţi, proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 fără amendamente.