„Cred că, cel puţin la Sectorul 1, domnul Dan Tudorache trebuie să meargă mai departe în instanţă să-şi apere drepturile. Ceea ce s-a întâmplat acolo este nepermis pentru o capitală europeană”, a transmis Marcel Ciolacu.

Primarul în funcţie al Sectorului 1, Dan Tudorache, a fost chemat la Secţia de investigare a infracţiunilor din Justiţie în urma plângerii făcute împotriva preşedintelui Biroului Electoral al Sectorului 1. Acesta a susţinut că anumite persoane au intrat în sala unde erau depozitaţi sacii cu voturi, doar cu acordul preşedintelui BES 1, fără a exista o decizie a Biroului electoral în acest sens.

Decizie drastică imediat după alegeri

Viorica Dăncilă a fost înlocuită, luni, la ședința CPN al PSD, din funcția de președinte al organizației de femei. În locul lui Dăncilă a fost numită Doina Fedorovici, în urma rezultatului bun de la alegerile locale.

Fedorovici a câștigat șefia CJ Botoșani la alegerile din 27 septembrie.

Dăncilă ocupa funcția de președinte OFSD după ce a demisionat de la șefia partidului, anul trecut, după alegerile prezidențiale. Astfel, Viorica Dăncilă pierde orice contact cu conducerea centrală a partidului, scrie digi24.ro

Viorica Dăncilă spera că va prinde un loc pe lista PSD pentru alegerile parlamentare din decembrie, arată sursa citată.

În context, trebuie precizat că liderii PSD s-au reunit, luni, în ședința Consiliului Politic Național, o ședință de analiză a rezultatului de la alegerile locale. Fiecare organizație a discutat cu conducerea centrală rezultatul obținut.

Mai mulți lideri de organizații județene se confruntă cu pierderea funcției de conducere de la vârful filialelor, după alegerile locale.

Printre aceștia se numără Gabriela Zetea (PSD Maramureș), Felix Stroe (PSD Constanța), Mihai Fifor (PSD Arad), Marius Dunca (PSD Brașov) sau Ioan Dârzu (PSD Alba).

De asemenea, nu sunt excluse schimbări și în structura de vicepreședinți. Printre cei care se află în conducerea centrală a partidului și au pierdut alegerile locale sunt Gabriel Zetea, care a pierdut la Maramureș funcția de președinte de CJ și Decebal Făgădu, primarul învins al Constanței.

Gabriela Firea scapă de sancțiuni, chiar dacă a pierdut alegerile din București. Conducerea partidului consideră rezultatul din Capitală bun, iar Firea va fi răsplătită cu un loc în Senat.

Marian Oprișan a fost demis din funcția de președinte al organizației PSD Vrancea, după ce a refuzat să demisioneaze. Marcel Ciolacu și-a asumat interimar funcția.

Sursă foto: INQUAM/ George Călin