Marcel Ciolacu, mesaj de sprijin pentru Marocul afectat de un cutremur devastator

Marcel Ciolacu promite asistenţă autorităţilor din Maroc, în cazul în care acest lucru va fi solicitat.

Sâmbătă, 9 septembrie, premierul României a transmis că autorităţile din ţara noastră sunt în strânsă legătură cu cele marocane şi sunt pregătite să ofere asistenţă.

El a transmis şi un mesaj de condoleanţe familiilor îndoliate după cutremurul devastator de noaptea trecută.

„În urma cutremurului devastator din Maroc, autorităţile române sunt în legătură strânsă cu autorităţile marocane şi sunt pregătite să ofere asistenţă.

Gândurile mele se îndreaptă către victimele şi familiile îndoliate şi către salvatorii curajoşi care lucrează împotriva cronometrului”, a scris Marcel Ciolacu pe reţeaua X (fosta Twitter).

Potrivit unui bilanţ provizoriu, cutremurul de 6,8 grade de azi noapte din Maroc a provocat moartea a cel puţin 632 de persoane.

Alte 329 de persoane sunt rănite, dintre care 51 sunt în stare gravă. Seismul a distrus multe clădiri şi a determinat locuitorii marilor oraşe să fugă din case.

Mesaj de condoleanţe transmis şi de preşedintele Klaus Iohannis

În urma acestei tragedii uriaşe, preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de condoleanţe către poporul marocan.

„Întristat de dezastrul care a avut loc aseară în Maroc.

Gândurile noastre se îndreaptă către familiile celor care şi-au pierdut viaţa în această tragedie.

Dorim însănătoşire grabnică răniţilor”, este mesajul postat de Klaus Iohannis pe reţeaua X.

Un cutremur peste 6 grade nu a mai avut loc din 1900 în această regiune

Reamintim că un cutremur foarte puternic a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă în această ţară. Seismul de magnitudine 6,8 grade pe Richter a avut loc la o adâncime mică, de numai 18,5 km. Daunele sunt catastrofale, iar numărul morţilor este estimat la cel puţin 632 de oameni.

Alte 329 de persoane ar fi rănite, dintre care 51 sunt în stare gravă. Multe clădiri s-au prăbuşit în urma seismului puternic. Bilanţurile sunt încă provizorii.

„Cutremurele de această magnitudine în regiune sunt neobişnuite, dar nu neaşteptate. Din 1900, nu au mai avut loc cutremure M6 (magnitude 6)”, a indicat Institutul American de Geofizică.