Marca germană de vânzări de haine prin corespondenţă Quelle ar putea fi lichidată, după ce compania-mamă Arcandor, aflat în redresare judiciară, a eşuat în încercarea de a găsi un cumpărător.

„După o serie de discuţii cu mai multi investitori, administratorii judiciari şi creditorii nu văd o alternativă la lichidarea companiei Quelle”, a declarat Klaus Hubert Goerg, adiministratorul judiciar al firmei.

Arcandor, proprietar al Quelle, Primondo, al lanţului de magazine Karstadt şi al grupului de turism Thomas Cook, a fost plasat sub redresare judiciară la începutul lunii septembrie. Compania are probleme de la începutul acestui an, iar în luna iunie guvernul german a refuzat să îi acorde ajutorul.

Grupul german are 7.000 de angajaţi. Potrivit anunţului făcut de companie, aceştia urmează să fie informaţi în cursul zilei de astăzi despre situaţia lor.

Arcandor a anunţat de asemenea că activităţile Quelle din străinătate ar urma să facă obiectul unui proces de vânzare separat.

Quelle este prezentă şi pe piaţa locală începând cu 2005, iar în luna septembrie 2009 şi-a lansat oficial noul catalog pentru sezonul toamnă/iarnă 2009.