Un raport al Bloomberg arată că firma lui Schreiber, PointState Capital a câștigat 27% după plata taxelor în 2014, cu un profit de 2 miliarde dolari pe anul respectiv. Aproximativ jumatate din acest profit s-a constituit din comerț cu petrol.

În luna Noiembrie anul trecut, când prețul petrolului se prăbuşea în weekend-ul Zilei Recunostinţei, după ce OPEC a refuzat să reducă cotele de producție, am avut primul comentariu a lui Zach Schreiber despre cele spus de el cu şase luni înainte.

În luna Mai, Schreiber a spus că prețurile petrolului „vor fi mici, mult mai mici” și a adăugat că, "petrolul american este extras de aceleaşi persoanaje care suprasaturează piața de gaze naturale. Doamnelor și domnilor, este același cântec” a spus el.”

Previziunea lui Schreiber a părut şi mai reală după ce preţul petrolului a început să scadă în luna iunie, iar în Noiembrie, preţul ţiţeiului West Texas Intermediate a scăzut sub 70 dolari, pentru prima dată în ultimii patru ani, în timpul vacanței de Ziua Recunostintei.

Și de atunci, petrolul nu a făcut altceva decât să coboare. Miercuri dimineață, WTI era cotat 46,13 dolari barilul.

Zach Schreiber a spus la Conferinţa Ira Sohn că, "puterea petrolului duce la o automulțumire  și automulțumirea este criminală."