Lucian Crăciun este noul Legal & Regulatory Compliance Director în cadrul UPC România. Lucian este alături de UPC de 2 ani, perioadă în care a deţinut funcţia de Regulatory Compliance Manager.

Principalele lui responsabilităţi au fost coordonarea aspectelor de reglementare în cadrul companiei şi dezvoltarea relaţiilor cu instituţiile de reglementare (CNA, IGCTI, ANRCTI şi Consiliul Concurenţei). Înainte de a veni la UPC România, a fost Director Juridic la POSTelecom şi a deţinut funcţii de conducere în cadrul IGCTI şi MCTI.

Lucian Crăciun este mebru al Uniunii Avocaţilor din România şi al Asociaţiei Barourilor din Bucureşti. Este absolvent al unui master în Drept, la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti, unde a obţinut şi diploma de licenţă.

Lucian Crăciun o înlocuieşte în poziţia de Legal & Regulatory Compliance Director pe Florina Tănase, care a preluat funcţia de Vice-President Legal la grupul A&D Pharma.

De asemenea, UPC România anunţă noul Director Tehnic (CTO) al companiei, Claude Coggiola. Claude este cetăţean francez şi vine de la UPC Franţa, unde a fost director tehnic vreme de 8 ani.  Inginer de profesie, lucrează în industria de comunicaţii prin cablu de 30 de ani.

În primii 10 ani ai carierei sale, Claude s-a concentrat pe dezvoltarea echipamentelor de reţea de cablu şi construcţia de reţele. În următorii ani, Claude a lucrat în poziţii de CTO pentru câţiva operatori de cablu din Franţa, printre care Caisse des Depots şi Time Warner Cable. S-a alăturat UPC Franţa în 1998, ca CTO, în momentul în care compania a decis să lanseze oferta triple play.

Data: 21 martie 2008

Sursa: UPC