‘În cursul zilei de astăzi sunt pregătiţi să acţioneze peste 13.000 de angajaţi ai MAI, dintre care 4.600 de poliţişti, 3.500 de jandarmi şi 5.100 de pompieri cu 3.031 mijloace de intervenţie’, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti ninge pe toată lungimea şi se acţionează cu 30 de autovehicule care lucrează în baterii de câte trei, iar carosabilul este la negru.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa ninge între kilometrii 12 (Bucureşti) şi 65 (Lehliu) însă, în prezent, se circulă în condiţii de iarnă.

‘Situaţia traficului rutier pe autostrăzi şi drumuri naţionale este raportată în permanenţă la nivelul Ministerului Transporturilor’, precizează MAI.

Poliţia Rutieră a luat măsuri suplimentare de asigurare a unei prezenţe importante în stradă pentru dirijarea traficului, prevenirea producerii unor ambuteiaje şi pentru deblocarea aglomeraţiilor care ar putea apărea.

‘Recomandăm cetăţenilor care pleacă la drum să se informeze din timp despre condiţiile de deplasare. Prin Centrul Infotrafic, Poliţia Română va informa periodic conducătorii auto despre situaţia şi condiţiile în care se circulă pe drumurile naţionale şi judeţene’, se arată în comunicat.

La acest moment nu sunt înregistrate situaţii de persoane rămase înzăpezite sau la care accesul să nu fie posibil din cauza condiţiilor meteorologice.

Probleme cu alimentarea cu energie electrică sunt în 14 localităţi din patru judeţe (Argeş, Olt, Tulcea şi Vrancea), însumând 3.167 de consumatori, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 14 echipe de intervenţie. AGERPRES