Prezent la deschiderea lucrărilor, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, George Turtoi, a subliniat importanţa societăţii civile şi mai ales aportul acesteia în vederea identificării de soluţii concrete pentru a evita problemele grave ale crizei alimentare şi de resurse cu care societatea actuală se confruntă.

'Societatea civilă din România este bine reprezentată aici, văd organizaţii cu care avem un istoric excelent de cooperare în conturarea politicilor publice şi a căror voce se face bine auzită în societatea noastră. Schimburile de experienţă care vor avea loc aici le vor permite, pe de o parte să-şi extindă viziunea asupra problemelor cu care ne confruntam la nivel global, iar pe de alta, să-şi aducă o importantă contribuţie la găsirea unor soluţii', a subliniat George Turtoi.

De asemenea, secretarul de stat în MADR a amintit rolul important pe care îl are ferma de familie în România şi faptul că pentru Ministerul Agriculturii este şi va fi întotdeauna o prioritate. Acesta a menţionat că fondurile rămase anul trecut din Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală 2007-2013 au fost direcţionate pentru sprijinirea fermelor de familie. Totodată, şi pentru viitoarea perioadă de programare 2014-2020 România şi-a stabilit ca prioritatea numărul unu: sprijinirea fermelor de familie. Acestea pot asigura o agricultură durabilă, nu numai din punct de vedere al producţiei, ci şi din punct de vedere social şi al stabilităţii economice.

Din partea României, la lucrările sesiunii de Consultare a Societăţii Civile din perioada 29 – 30 martie 2014 sunt prezente organizaţiile: Eco Ruralis, Alburnus Maior, Fundaţia ADEPT, Asociaţia Valea Racovei, SEMA, InfOMG, CRIES.

La eveniment au participat reprezentantul regional FAO pentru Europa şi Asia Centrală, Vladimir Olegovich Rakhmanin şi Raimund JEHLE, secretar al Conferinţei Regionale FAO pentru Europa şi Asia Centrală.

Sursa: Agerpres