”Nu sprijinim practica intrării în insolvență a companiilor, fiind de părere că o rezolvare consensuală a unei stări pre-insolvență este de dorit și este mult mai benefică pentru toate părțile implicate. Pragul minim al finanțării acordată de partenerii noștri de private equity pentru restructurarea unui proiect este de 5 milioane de euro, pentru că nicio restructurare de succes nu se poate face fără finanțare”, spune Catalin Nichifor, partenerul local al companiei londoneze de ”turnaround management” BM&T.

Așadar, dinamica economică a companiilor în condițiile de piață ale ultimilor ani, în special a companiilor cu afaceri mari, care apar aproape lunar în știrile despre insolvență și care duc la distrugeri de valoare și la pierderea a zeci de mii de locuri de muncă, a atras atenția specialiștilor internaționali din industria de turnaround management.

Mișcarea făcută de BM&T, în colaborare cu firma locală de consultanță Nichifor Consulting, răspunde astfel nevoilor pieței din Europa Centrală și de Est.

Decizia de business vine pe fondul unei analize a pieței locale care, așa cum arată un studiu COFACE, România înregistrează o incidentă a insolvențelor la 1.000 de firme active de peste 4 ori mai mare decât media înregistrată pe plan regional (Europa Centrală și de Sud-Est). Astfel, în contextul economic în care peste 43% din companiile active din România aparțin unei clase cu risc de default ridicat, consultanța de management în proiecte de turnaround și corporate renewal este singura soluție a companiilor care doresc să evite falimentul.

BM&T este membru fondator al European Restructuring Solutions, o rețea de companii din 6 țări europene (Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Spania și România), specializată în restructurări și îmbunătățirea performantei companiilor.