Parchetul presupune că mijlocaşul croat al echipei Real Madrid, a cărui soţie Vadja este citată şi ea, a ascuns 870.728 euro de fisc în perioada 2013-2014, prin intermediul unei societăţi fantomă deschise în Luxemburg.

Prejudiciul ar putea fi chiar mai mare odată ce autorităţile spaniole vor putea studia conturile holdingurilor deschise în numele jucătorului de 32 de ani în Insula Man.

După coechipierii săi Cristiano Ronaldo şi Marcelo şi barcelonezul Lionel Messi, Luka Modric este ultimul star din La Liga aflat în colimatorul justiţiei spaniole.

Fotbalistul portughez Cristiano Ronaldo, atacantul echipei Real Madrid, a fost acuzat în iunie de fraudarea fiscului spaniol cu suma de 14,7 milioane euro, informează cotidianul El Pais.

Secţia de delicte economice a Procuraturii provinciei Madrid a depus o plângere împotriva starului lusitan în faţa unui judecător de instrucţie, pentru patru delicte împotriva administraţiei fiscale, comise în perioada 2011-2014 şi care implică o fraudă de 14,7 milioane euro. 

Procuratura a argumentat că atacantul lui Real Madrid a profitat de o structură corporativă creată în anul 2010 pentru a ascunde de fiscul spaniol veniturile generate în Spania din drepturile de imagine, ceea ce reprezintă o neîndeplinire “voluntară’ şi “conştientă” a obligaţiilor sale fiscale în ţara în care este rezident. 

Plângerea procurorilor madrileni s-a bazat pe “jurisprudenţa cea mai recentă” şi, în mod concret, pe sentinţa Tribunalului Suprem, care l-a condamnat în data de 24 mai pe argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona, pentru fapte similare, la 21 de luni de închisoare cu suspendare. 

Messi nu a ajuns în spatele gratiilor, deoarece Codul penal din Spania prevede că orice pedeapsă cu închisoare de până la 24 de luni nu se execută efectiv decât în caz de o nouă condamnare.

AGERPRES