Ludovic Orban, răspuns categoric pentru Florin Cîțu: Eu voi fi prim-ministru. Război total în PNL

Ludovic Orban a declarat că va fi premier în locul lui Florin Cîțu. Drept răspuns, acesta l-a acuzat pe Orban că s-a folosit de USR în lupta politică împotriva sa.

„Cine pierde congresul nu mai are legitimitate și autoritate să gireze o funcție atât de importantă precum cea de prim-ministru sau președinte al Camerei Deputaților. Eu vă spun că nu există altă soluție decât refacerea coaliției, e singura variantă în care unești partide care au valori comune, au un program de guvernare validat. După părerea mea, Florin Cîțu nu va mai rezista mult în poziția de prim ministru, indiferent ce se va întâmpla la congres”, a declarat Orban la Digi 24.

Totodată, acesta a precizat în repetate rânduri că va câștiga din nou funcția de președinte al PNL, spunând și că ar putea fi din nou premierul României.

De asemenea, Ludovic Orban susține că el va câștiga congresul „la cum e starea de spirit în partid”.

„Eu vă spun că voi câștiga congresul, la cum e starea de spirit în partid, la ceea ce simt la toți delegații, simt pulsul și înțeleg că, dacă în urmă cu două luni avem de ales între două variante, nu mai există decât o singură variantă bună, cealaltă fiind proastă”, a completat Orban.

Răspunsul lui Florin Cîțu

Drept răspuns, premierul Florin Cîțu l-a acuzat pe Ludovic Orban că a încercat să se folosească de USR în lupta politică împotriva sa.

„Am tot văzut că imaginea PNL a fost terfelită cu ajutorul contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine, cu moțiunea, vă spun că de luni lucrurile se schimbă, eu vreau să meargă mai departe coaliția, dar nu ne rugăm de nimeni, PNL nu se roagă de nimeni, aceste reforme vor merge mai departe cu sau fără parteneri, de preferat ar fi cu ei”, a spus Florin Cîțu la B1 TV.

Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului

Amintim că Ludovic Orban și-a exprimat și nemulțumirile față de prestația premierului și spune că încrederea în Guvern a scăzut din cauza acestuia.

„Încrederea în Guvern a scăzut sub 15% din cauza lui Florin Cîțu”, a spus președintele PNL, la Digi24. „Nu competiția internă e cauza scăderii PNL în sondaj, ci nemulțumirea față de prestația premierului și a Guvernului. Azi am ajuns în situația în care încrederea în Guvern e sub 15%. N-am mai întâlnit o asemenea cotă. Direcția în care merge România… 8% spun că mergem în direcția greșită. Percepția modului în care se guvernează e importantă. Românilor le plac competițiile și confruntările, problema a fost percepția asupra modului în care funcționează guvernul în timpul acestei competiții”, spune liderul PNL.

Sursă foto: Dreamstime